De wijsheid van psychopaten: wat moeten we van hen leren?


De reputatie van onvoorspelbare en gevaarlijke types was vastgesteld voor psychopaten. Maar de meeste van hen zijn gewone mensen. En vaak bereiken ze succes en erkenning precies dankzij hun unieke persoonlijke functies.

Wat stel je je voor als je het woord “psychopaat” hoort? De verbeelding trekt beelden geïnspireerd door de bioscoop: de onheilspellende manipulator van Hannibal-docent uit de “Silence of the Yagnit” of de criminalistische moordenaar Dester uit de serie met dezelfde naam. Hoogstwaarschijnlijk zijn mensen uit de gebruikelijke omgeving niet zoals zij. Maar dit betekent niet dat er geen psychopaten naast ons zijn. Een collega of zelfs een baas kan ook kenmerken hebben die kenmerkend zijn voor een psychopathisch type.

Volgens onderzoek van psycholoog Kevin Datton worden mensen met psychopathische neigingen meestal gevonden bij chirurgen, advocaten, politieagenten of, nog meer verrassend, geestelijken.

Jim Couri, de vice-president van de American Association of Police, gaat nog verder: “De kenmerken die alle seriemoordenaars gemeen hebben, zijn een overdrijving van hun betekenis, geschenk van geloof, oppervlakkige charme, koelbloed, gebrek aan spijt en een neiging tot een neiging tot Manipulaties, zijn ook te vinden in veel politieagenten en wereldleiders “.

Niet alleen maniaks

“Sommige kenmerken geassocieerd met mentale afwijkingen kunnen op het juiste moment praktisch nuttig zijn”, zegt Kevin Datton. – Natuurlijk betekent dit niet dat je omwille van succes “op de hoofden moet gaan” “.

Hij vergelijkt psychopathie met de zon: een lang verblijf eronder kan huidkanker veroorzaken, maar een wandeling op een zonnige dag in overeenstemming met alle voorzorgsmaatregelen kan een positief effect hebben op de gezondheid en goeden. Er is een verschil tussen maniaks-criminelen en “beschaafde” psychopaten: de eerste geeft niet om de sociale, morele of juridische gevolgen van wat ze doen, terwijl de laatste de mogelijke schade van hun acties realiseren en hun donkere kant onder controle houden.

Zoals Datton opmerkt, onderscheiden psychopaten niet alleen meedogenloosheid en verwaarlozing van de gevoelens van anderen, maar ook charisma, het vermogen om zich te concentreren, krachtige geest, onverschrokkenheid, volledig bewustzijn van hun acties en energie bij het bereiken van het doel: “Deze kwaliteiten zijn correct ontwikkeld en goed ontwikkeld en Toegepast met matiging met moderatie, stelt u in staat om doelen te bereiken;Bijvoorbeeld, handelen, in plaats van de slagen van het lot te doorstaan, om de meester van de situatie te zijn, en niet zijn slachtoffer “.

Het geheim van magnetisme

De paradox van psychopaten is dat ze brede erkenning in hun omgeving kunnen krijgen. “Zulke mensen kunnen aangenaam in communicatie zijn, maar je doet ze zo. En dit geeft je veel macht over hen, ‘verklaart de psychopaat, geïnterviewd door Kevin Datton, zeker verklaard.

Zelfs koud geblokkeerde moordenaars kunnen ze in het gewone leven indruk maken op absoluut normale mensen. Kevin Datton geeft John Wayne Gasy, een meedogenloze moordenaar van kinderen … die zich graag aankleden met een clown. De auteur citeert een andere crimineel, Ted Banda. Deze wrede seriemoordenaar leefde toch het leven van een “perfecte Amerikaan”.

Hun hypnotische manieren zijn gefascineerd, verward. Dit vermogen om te mengen met de menigte verklaart ook waarom er veel psychopaten zijn onder spionnen, terwijl het vermogen om wonderen te verleiden wonderen in de zakenwereld te verleiden. Sommigen suggereren zelfs dat er in het karakter van James Bond psychopathische kenmerken zijn. Hij realiseert ze ze gewoon niet aan de donkere kant.

Op de een of andere manier zijn er geen kenmerken die ondubbelzinnig zouden bepalen wat het levenspad zal zijn

“Het lot van de psychopaat wordt bepaald door een aantal factoren: genen, familieleden, opleidingsniveau, niveau van intelligentie, mogelijkheden en eigen keuze van een persoon”, legt Kevin Datton uit.

Geen pijn – geen interferentie

Pijn https://libido-verhogen.com/mannelijk-libido-hoe-het-verlangen-te-verhogen/, angst, verdriet – gevoelens die de meerderheid ervaart op bepaalde momenten van het leven, maar niet op psychopaten. Ze zijn immuun voor pijn, ongevoelig voor lijden. De tests toonden aan dat hun hartritme zelfs vertraagt ​​in momenten van gevaar, omdat ze een ongelooflijk zelfvermogen hebben. Daarom kunnen ze vaak worden gevonden in beroepen die het vermogen vereisen om zichzelf te bezitten.

Bovendien is hun verlangen naar een beloning zo sterk dat ze pijn vergeten. Neurobiologen hebben schendingen ontdekt in hun dopaminesysteem, dat verantwoordelijk is voor een gevoel van vergoeding. Dit verklaart het feit dat psychopaten hun acties zo zorgvuldig plannen en nooit een handig moment missen. Onderworpen aan een positieve helling in ontwikkeling, “ze behoren tot die zeldzame waaghals die zich haasten om je van het vuur te redden”.

Met andere woorden, deze mensen hebben zo’n waardevolle kwaliteit als het vermogen om in het heden te leven, nog waardevoller, als we ons herinneren dat 99% van de dingen waar mensen bang voor zijn nooit met hen te gebeuren.

De kunst van koude empathie

Een van de beweringen op psychopaten is het onvermogen om empathie te maken. In zekere zin is het waar. Dit is wat een prominente chirurg met psychopathische kenmerken zegt: “Ik voel geen medeleven met degenen die ik opereer. Dit is een luxe die ik me gewoon niet kan veroorloven … gevoelens brengen een puinhoop met zich mee die de operatie kan verstoren “.

Deze woorden kunnen vreselijk worden, maar denk erover na: dit wordt gezegd door een professional die honderden succesvol genezende patiënten heeft. “De psychopaat kan zeggen:” Ik hou van je “, maar deze zin heeft net zoveel zin voor hem als de uitdrukking” Ik ben koffie voor mezelf “, merkt Kevin Datton op.

Niettemin moet een psychopaat, zoals een goede jager, zichzelf in de plaats van prooi kunnen plaatsen

Kevin Datton vertelt over een seriemoordenaar die beweerde dat hij een “goed slachtoffer” kon bepalen door een van haar gang. De psychopaat onthult de emoties van een ander (en voornamelijk micro -verage), zonder ze aan te nemen. Dit vermogen wordt koude empathie genoemd. “Hij weet waar de gekoesterde” knoppen “zich bevinden en aarzelt niet om erop te drukken, dus hij heeft alle kans om de jackpot te verstoren,” suggereert Kevin Datton.

Boeddhistische kalmte

De vermelding van Kevin Datton over Jackpot is niet toevallig. Psychopaten kunnen uitstekende pokerspelers zijn. Naast verminderde angst, hun vermogen om zich te concentreren en boven het gemiddelde te analyseren. Ze zijn begiftigd met een sterke wil en denken met verbazingwekkende duidelijkheid. We kunnen zeggen dat ze constant in een staat van “bewustzijn” zijn, waarnaar we streven.

Volgens Kevin Datton wordt de frequentie van hersengolven, die normaal overeenkomen met de staat van meditatie, waargenomen in psychopaten tijdens waakzaamheid en zelfs tijdens periodes van opwinding. Daarom vergelijkt Daton ze met Tibetaanse monniken die dagelijks meditatie van bewustzijn beoefenen. Het voordeel van psychopaten is dat ze in staat zijn om snelle beslissingen te nemen in moeilijke situaties.

Natuurlijk is deze redenering geen poging om je te overtuigen hoe goed het is om een ​​psychopaat te zijn, legt Kevin Datton uit. “In plaats daarvan hebben we het over leren een echte bron van de effectiviteit van mensen te zien met psychopathische neigingen achter een onheilspellend beeld in onze verbeelding,” zegt de expert. – Als gevoelens in bepaalde situaties de concentratie verslaan, moeten we leren ze te koelen. En natuurlijk kan dit boek degenen aanmoedigen die psychopathische neigingen voelen “.

답글 남기기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다