Motivatie: hoe te beginnen met acteren


Motivatie is de belangrijkste drijvende kracht van elke onderneming. Wat is zijn aard, of het mogelijk is om het in dienst te nemen van zijn eigen doelen en hoe het te beheren? Hierover over het voorbeeld van drie verhalen.

In het afgelopen jaar zijn Ali Shoshak, acht grote X en één L verdwenen. Ze verlieten zijn leven, of liever, van labels op kleding. Al meer dan tien jaar woog hij 180 kg. Hij is 36, dit is een donkere bebaarde man met een warme blik. Hij hoort vaak complimenten, maar de voorgaande tien jaar kon dit niet opscheppen.

In het leven van Ali is het herhaaldelijk gebeurd dat hij op een dag 4 grote shoarma at, gesnoven met pizza, elke dag 7 liter koolzuurhoudende drankjes dronk. Dit wil niet zeggen dat hij nog geen poging had gedaan om eerder af te vallen: Low Carb, Slimfast, Fit+Feelgood – hij kwelde zichzelf met een dozijn diverse diëten. Maar na een paar weken rolde hij https://teelballen.com/testiculaire-pijn-bij-mannen/ terug naar de oude set gerechten. Tijdens de laatste strijd liet hij in de eerste week 15,4 kg vallen.

Hij bereikte zo’n succes dankzij de motivatie die hem op het juiste moment aanspoorde en verliet hem later niet. Nu zegt hij: “In het leven moet je op het moment komen waarop je het begrijpt: als je jezelf niet helpt, kan niemand je helpen”.

Motivatie geeft energie om niet te stoppen met wat is begonnen. Ze is een vonk die ons aanricht als we nadenken: “Opkomen of blijven liggen, overgeven of vasthouden?»Motivatie is de kracht die ons nadert naar het doel. Als het sterk is, is het in staat om een ​​universiteit af te studeren uit een analfabete persoon.

Eén concurrentie streeft naar en leidt tot maximale resultaten, de andere dergelijke druk verlamt

Voor de wens om het geheim van motivatie te begrijpen, is hoop verborgen om je eigen gedrag en gedrag van anderen te beheersen. Dit is echter niet zo eenvoudig. Dit is niet alleen bekend door leraren, ouders, politici, huwelijksadviseurs, tamers, managers en psychologen.

Eén concurrentie streeft naar en leidt tot maximale resultaten, de andere dergelijke druk verlamt. Wanneer de een klaar is om zijn leven te geven omwille van het doel, is de andere apathisch en is hij niet geïnteresseerd. Soms verschijnt de motivatie uit het niets en verdwijnt wanneer dit het meest nodig is. Het maakt niet uit of u 85 kg of slechts 5 wilt laten vallen.

Het is onmogelijk om motivatie te zien, alleen de resultaten of hun afwezigheid. De vraag “Wat een persoon en andere levende wezens aanmoedigt?”Lange tijd achtervolgt het wetenschappers en filosofen.

Velen publiceren artikelen en tutorials die bestsellers worden. Er zijn lezingen, trainingen, video -tutorials. Duizenden sites die zijn gewijd aan motivatie zitten vol met citaten die roepen om te handelen. Ze zeggen dat je zelfs van stenen die in de weg liggen, iets moois kunt bouwen.

Om de motivatiemechanismen beter te begrijpen en de kracht van zijn actie voor onszelf en anderen te gebruiken, zullen we drie levensgebieden overwegen waarin mensen hun wilskracht ervaren. Typische onderwerpen voor goede ondernemingen, waar ze meestal lijden aan nederlagen: afvallen, gaan sporten, een vreemde taal leren.

Verlies gewicht

Toen Ali 14 was, begon hij Amerikaans voetbal te spelen. Hij trainde vijf keer per week, speelde zes jaar in Bundesliga, in 1998, samen met het nationale team werd de kampioen van Europa. In die jaren woog hij 90 kg (voor serieuze sporten is een ernstig gewicht nodig). Op 23 -jarige leeftijd studeerde hij af aan zijn sportcarrière en werd in gewicht geworden.

“Ik ben niet gewend om mezelf te motiveren, het team is altijd uitgevoerd door deze functie”, zegt Ali. – Ik wist niet wat het was – om mezelf op te voeden en te gaan zwemmen of rennen. “. Hij werkte in de keuken van een van de restaurants van Texmex, verhuisde heel weinig, rookte een dag op een pakje sigaretten.

Op een gegeven moment stopte hij met kijken in de spiegel toen hij zijn tanden poetste. Ik heb kleding op internet gekocht, omdat geen enkele winkel de grootte van 8xl biedt. Vandaag vertelt Ali over de “tweede geboorte”. Hij spreekt het woord “dieet” niet uit, maar zegt “herstructurering van het leven”.

Onderzoekers hebben verschillende motieven vastgesteld die ons gedrag beheersen. Sommigen van hen liggen op het gebied van biologie, zoals honger of dorst, vermoeidheid of pijn. Deze belangrijkste instincten maken de dingen die nodig zijn om het leven en de gezondheid van het lichaam te behouden.

Anderen, zoals nieuwsgierigheid of wraak, ontwikkelen zich meer vanwege sociale ervaring en behoeften, T.e. gedeeltelijk geleerd (zoals een les).

De goed bekende motivatietheorie is de “Big Three” -psycholoog David McClland. In de vroege jaren 60 bepaalde hij drie dominante menselijke behoeften: succes, macht en erbij horen. McClilleland bewees ook dat het lichaam positief reageert op hun tevredenheid: de concentratie van immunoglobuline, de beschermende substantie van het immuunsysteem neemt toe in speeksel en dopamine wordt in de hersenen gegooid, wat een goede gezondheid veroorzaakt,.

Hij verdeelde verschillende motivaties in twee categorieën: extreem veroorzaakt door externe omstandigheden (van het Latijnse “ExtraSicus”-van de buitenkant), waarin een persoon iets doet om een ​​beloning te krijgen.

En interne motivatie die voortkomt uit onze innerlijke wereld, bijvoorbeeld, omdat we iets plezier hebben.

U kunt blij zijn voor het uithoudingsvermogen van Ali. Maar de meeste mensen falen, zelfs als ze slechts 3 of 5 kg willen gooien. Meestal gaat het niet eens om het veranderen van je hele leven. Het is bijvoorbeeld voldoende om het gebruik van suiker te verminderen. Of er zijn meer groenten. Hoe hiermee om te gaan als u er niet eens één euro voor krijgt?

De professor in de psychologie Gabriele Etingen is al meer dan 20 jaar onderwijs en onderwijst het onderwerp van motivatie in Hamburg, evenals New York University. In één experiment met 23 vrouwen met overgewicht, onderzocht ze welke gedachten een dieet succesvol maken.

Al deze vrouwen hebben zich aangemeld voor een programma met een dieet. Voordat hij begon, vroeg Etingen hen hoeveel ze zouden willen laten vallen en welke kansen op succes ze zich voorstellen.

Toen verdeelde ze de deelnemers in twee groepen en vroeg hen om zich de volgende scenario’s voor te stellen: één groep moest zich voorstellen dat ze het programma met succes voltooide. De andere moest denken dat ze de verleiding niet kon weerstaan.

답글 남기기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다